Fläsksida, pilgrimsmussla & ölsky

Allmänt
Detta är en ölbräserad, pressad & knaperstekt fläsksida med kryddig ölsky, morot, selleri & pilgrimsmussla

Man börjar med att snitta den, salta & peppra och ringla över olivolja, så lägger man den på 2 hela vitlökar delade på mitten, lägger i kummin, rosmarin & ca 1,4l öl, sätter på aliminiumfolié och kör 2h på 200 grader varmluft, sen pressar man den i minst 6h, så knapersteker man den.

Så deglacerar man plåten med lite vitt vin och reducerar skyn, tillsätter ev mer kummin, lagerblad, timjan & rosmarin. Tillsätter hönsbuljong. reder och smakar av med salt & peppar så den blir riktigt kryddstark & god
Ingen har kommenterat än bli den första!

Högrev i 2 varianter v2.0

Allmänt
Här är varianterna på högrev jag gjorde för ett tag sen med en förbättring.
Bräserat högrev, rilette på högrev som serveras med brynt sellericreme, caponata, glacerade grönsaker & salvia-vitlöksrostad potatis.
 
Undrar man över vad caponata är så kan det enkelt beskrivas som en ratatouille utan alla krossade tomater så man kan identifiera vad som finns i.
 
Rostpotatisen kryddas med salvia direkt från min bakgård, vitlök, olivolja, vinäger salt & peppar. Helt underbar potatis!
Ingen har kommenterat än bli den första!