Torsk & havskräfta

Allmänt
 
Igår köpte vi hem en hel torsk, och styckade ut ett par fina bitar. under natten fick dom ligga i en lag med 60g salt & 1000g vatten.
Jag tillagade på 2 olika sätt, det första så kokte jag en lag med vitt vin & fond som jag gjorde på torskbenen, kylde ner den och la den med fisken i en påse. Tryckte ut så mycket luft som möjligt och la påsen i ett vattenbad som höll 58 grader, där får den ligga i 6-8 minuter.

Den andra oljade jag lätt och hade en stekpanna som stått på full fart i typ 20 min och stekte riktigt hårt & snabbt.

Jag har en havskräfta på toppen med som är bakad i brynt smör till 40 graders innertemp.

Till detta har jag citronsjuden svartrot, inkokt fänkål, syltad tomat, fänkål & persilja, en skummig vitvinssås och lite havskräftssmör
Ingen har kommenterat än bli den första!

Grissida!

Allmänt
 
Grissida som alla borde prova; köp den rimmad, det gjorde jag. Skär upp äpple, lök i tunna skivor, dela en hel vitlök på mitten och klipp ett stort knippe med timjan och lägg i botten på en ugnsplåt, slå i vatten & vitt vin, lägg sidan ovanpå och ställ den i ugnen på 200 grader och ös varje kvart. Efter 1 timme sänk tempen till 100 grader och låt den gå i 2-4 timmar till, ös varje halvtimme. när den är mör så tas sidan och läggs i en ny plåt med en till plåt över och pressas med så mycket vikt som möjligt i minst 6 timmar. Sen bryner man den och sätter in stekpannan med svålsidan uppåt på 200 grader i typ 10 min, 
Plåten som sidan tillagdes i är det bara tillsätta lite buljong eller fond och kok ihop så blir det en fntastisk sås

Till detta hade jag skykokta persiljerötter & svartkål, stekta champinoner, en bunden vinigrette & en sallad med linser, lök & knaperstekt fläsk.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Hallondessert

Allmänt
En dessert med 7 varianter på hallon & hasselnötspulver.
Hallonmousse, tokat hallonflarn, hallonsorbet, hallonmaräng, hallonkräm, hallonsponge & hallonfizz.

det blev riktigt gott och ganska snyggt också, har köpt hem lite sosaprodukter för detta och det är definitivt värt det
Ingen har kommenterat än bli den första!