
Ankbröst, nyttigt, väldigt enkelt & extremt gott!
Här är Frukost/lunch/middag för mig idag, Bestående av knaperstekt ankbröst med palsternackspuré, palsternacks chips, torkad palsternacks pulver, rostd potatis, anksky & lite härliga grönsaker
Tanken var att jag skulle haft apelsin i såsen med, men det glömde jag att köpa...
För att få ett helt perfekt ankbröst krävs inte mycket, låt det ligga framme i rumstemp. 1-2 timmar innan tillagning, skåra ett rutnät i skinnet, värm en panna riktigt ordentligt, salta och peppra rejält, saltet hjälper inte bara för smaken, det hjälper till att dra ur vattnet ur fettet med, lägg i bröstet med skinnsidan neråt i TORR panna, stek så att det får färg, och innan den vänds ska fettet ha runnit ut, vänd när skinnet fått härlig färg, bryn den andra sidan, när detta är gjort, vänd ner skinnsidan igen, ställ stekpannan i ugnen på 200 grader(Se till att det inte är plast handtag) och stek ankan tills den har en innertemp. på 52 grader, det tar ca 7-10 minuter, beroende på ugn, ta ut stekpannan och lägg bröstet i folié och låt vila i 20 minuter minst innan det trancheras.
(Och gör inte som jag och ta tag i stekpannsjäveln precis när den kommit ur ugnen....)
Den saft som köttet släpper ska ner i såsen, skär sedan upp köttet och krydda på insidan innan det serveras
Ankfettet som jag fick kvar i pannan är väldigt fint fett, det ska man inte slänga oanvänt, så jag stekte min sparris i det, och löken & svampen, och hade även lite i såsen.