Kyckling

Allmänt
Det är dags att börja jobba inför årets kockelev, Kyckling & philadelphia.... usch... kålrot att toppa det med....
 
Men nu är jakten igång på sveriges godaste kycklingrätt ned philadelhpiaost!
 
Bilden är försök nummer 1, helt ok
Ingen har kommenterat än bli den första!

Musselsoppa

Allmänt
Här är en blåmusselsoppa med persiljekräm, råhyvlad jordärtskocka, dinkel, gurka & persiljerötter
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Sotad hjortfilé

Allmänt
Detta är en rätt som skulle passa in i en avsmakningsmeny, fräsch och inte allt för stor
 
Sotad hjortfilé och en bräserad fransyska, jordärtskockapuré, vinägerkokt schalottenlök & vitlökspanco
 
Fransyskan(hel) bryns runt om & när den fått fin färg tillsätter man gullök, vitlök & morot, täcker det med vatten, klipper i lite färsk timjan. Så i tryckkokare med fullt tryck i 2 timmar.
Man får ca 1,5l buljong, reducera den till 5dl och klara den sedan med äggvita och sila genom en duk så får man en helt transparant sås, skithäftigt, smaka av den med salt, peppar & lökvinäger, det ska vara en syrlig fräsch och väldigt kraftfull smak
 
För att få lökvinäger: skala bananschalottenlökar, salta och koka i vinäger tills dom är genommjuka, kyl i vinägern. Lökarna skivas sedan och steks
 
Filén saltar man och gnider in lätt med olja, så kör man den direkt på spisplattan snabbt på alla sidor. Det blir en helt annan karaktär, sen ner i stekpanna med smör, kör den klart i 90 grader varm ugn, 52 grader inner tycker jag är perfekt, men det är ju en smaksak, salta & peppra på snittytan!!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Chokladsfärer med havtorn

Allmänt
Mjölkchokladmousse gjuten i sfärformar, tycker dom är skitsnygga, brownie, chokladnogatine, havtornspanacotta, kräm & sorbet.
 
Mycket härlig dessert
Ingen har kommenterat än bli den första!