Knaperstekt anka som det ska vara

Allmänt

Ankbröst, nyttigt, väldigt enkelt & extremt gott!

Här är Frukost/lunch/middag för mig idag, Bestående av knaperstekt ankbröst med palsternackspuré, palsternacks chips, torkad palsternacks pulver, rostd potatis, anksky & lite härliga grönsaker

Tanken var att jag skulle haft apelsin i såsen med, men det glömde jag att köpa...

För att få ett helt perfekt ankbröst krävs inte mycket,  låt det ligga framme i rumstemp. 1-2 timmar innan tillagning, skåra ett rutnät i skinnet, värm en panna riktigt ordentligt, salta och peppra rejält, saltet hjälper inte bara för smaken, det hjälper till att dra ur vattnet ur fettet med, lägg i bröstet med skinnsidan neråt i TORR panna, stek så att det får färg, och innan den vänds ska fettet ha runnit ut, vänd när skinnet fått härlig färg, bryn den andra sidan, när detta är gjort, vänd ner skinnsidan igen, ställ stekpannan i ugnen på 200 grader(Se till att det inte är plast handtag) och stek ankan tills den har en innertemp. på 52 grader, det tar ca 7-10 minuter, beroende på ugn, ta ut stekpannan och lägg bröstet i folié och låt vila i 20 minuter minst innan det trancheras.
(Och gör inte som jag och ta tag i stekpannsjäveln precis när den kommit ur ugnen....)

Den saft som köttet släpper ska ner i såsen, skär sedan upp köttet och krydda på insidan innan det serveras

Ankfettet som jag fick kvar i pannan är väldigt fint fett, det ska man inte slänga oanvänt, så jag stekte min sparris i det, och löken & svampen, och hade även lite i såsen.


Ingen har kommenterat än bli den första!

lite sötsaker.

Allmänt


Gjorde en god dessert idag, Karamell & vaniljglass, karamelliserad chokladmousse, mandelkrokant, och för jag hade lite äggvita över så gjorde jag en italiensk maräng, som ligger ovanpå en bärterrin jag hade i frysen.

Avslöjar inte receptet på glassen, det är min lilla hemlis för den blev så jäkla bra!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Unga eko kockar

Allmänt

Här är slutresultatet av min rätt, känner mig nöjd.

Tack till Ellen som kämpade sig ut till halltorp med sin kamera när jag ringde och bad om det!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Egg's Benedict

Allmänt


Toast med pocherat ägg, rökt skinka & hollandaise, det låter faktiskt inte jättegott, eller hur? var för sig är dom inte så jävla roliga heller.
Men jag testade att göra en, eftersom jag såg det på sveriges mästerkock, och dra åt helvete va gott det var tillsammans!

Det är ju inte särskillt svårt, det ända men igentligen behöver lägga ner tid på är hollandaisen, och jag tycker om när det är mycket syra, så jag hade en stor äggula, saft av ½ citron och varmvispade det så det blev krämigt, så vispade jag in 100g skirat smör, smakade av med salt, citron & cayenne, spädde med liten vatten och så var det klart, det tar 7-8 minuter att vispa ihop!

Äggen sjuder man, jag använder en stor kastrull, men vatten, ätticka & salt och den ligger på ca 90 grader, jag gör en virvel och lägger i ägget (som jg knäckt i en skål) mitt i virveln, så får det ligga där i 2-3 minuter, så doppar man det i kallt vatten och det är klart!

Toast är ju bara smörteka, om jag måste säga det.
Ingen har kommenterat än bli den första!