
Igår köpte vi hem en hel torsk, och styckade ut ett par fina bitar. under natten fick dom ligga i en lag med 60g salt & 1000g vatten.
Jag tillagade på 2 olika sätt, det första så kokte jag en lag med vitt vin & fond som jag gjorde på torskbenen, kylde ner den och la den med fisken i en påse. Tryckte ut så mycket luft som möjligt och la påsen i ett vattenbad som höll 58 grader, där får den ligga i 6-8 minuter.
Den andra oljade jag lätt och hade en stekpanna som stått på full fart i typ 20 min och stekte riktigt hårt & snabbt.
Jag har en havskräfta på toppen med som är bakad i brynt smör till 40 graders innertemp.
Till detta har jag citronsjuden svartrot, inkokt fänkål, syltad tomat, fänkål & persilja, en skummig vitvinssås och lite havskräftssmör
Jag tillagade på 2 olika sätt, det första så kokte jag en lag med vitt vin & fond som jag gjorde på torskbenen, kylde ner den och la den med fisken i en påse. Tryckte ut så mycket luft som möjligt och la påsen i ett vattenbad som höll 58 grader, där får den ligga i 6-8 minuter.
Den andra oljade jag lätt och hade en stekpanna som stått på full fart i typ 20 min och stekte riktigt hårt & snabbt.
Jag har en havskräfta på toppen med som är bakad i brynt smör till 40 graders innertemp.
Till detta har jag citronsjuden svartrot, inkokt fänkål, syltad tomat, fänkål & persilja, en skummig vitvinssås och lite havskräftssmör