
Grissida som alla borde prova; köp den rimmad, det gjorde jag. Skär upp äpple, lök i tunna skivor, dela en hel vitlök på mitten och klipp ett stort knippe med timjan och lägg i botten på en ugnsplåt, slå i vatten & vitt vin, lägg sidan ovanpå och ställ den i ugnen på 200 grader och ös varje kvart. Efter 1 timme sänk tempen till 100 grader och låt den gå i 2-4 timmar till, ös varje halvtimme. när den är mör så tas sidan och läggs i en ny plåt med en till plåt över och pressas med så mycket vikt som möjligt i minst 6 timmar. Sen bryner man den och sätter in stekpannan med svålsidan uppåt på 200 grader i typ 10 min,
Plåten som sidan tillagdes i är det bara tillsätta lite buljong eller fond och kok ihop så blir det en fntastisk sås
Till detta hade jag skykokta persiljerötter & svartkål, stekta champinoner, en bunden vinigrette & en sallad med linser, lök & knaperstekt fläsk.
Plåten som sidan tillagdes i är det bara tillsätta lite buljong eller fond och kok ihop så blir det en fntastisk sås
Till detta hade jag skykokta persiljerötter & svartkål, stekta champinoner, en bunden vinigrette & en sallad med linser, lök & knaperstekt fläsk.