Jag tänkte börja blogga, men jag fattade inte hur man ens skaffade en blogg, men nu har jag fått hjälp med att skaffa och göra den, tack Olle ;)
Så här kommer jag lägga mer eller mindre allt som jag lagar och gör
Ikväll gjorde jag lite lätt & skummig jordärtskockssoppa
Det finns 2 st varianter på jordärtskocksoppa sett ur smaksynvinkel; Den smakrika & den fina
Behåller man skalen på kockorna så har du 30% mer smak, vilket är ganska mycket, men färgen blir grå/brun, ser inge höjdare ut.
Ett bra sätt att göra den vit & ändå smaka bra är att ha med lite päron, det förhöjer smacken på skockan.
Ett bra recept är 600g skalade jordärtskockor, 2 st päron, 4 st schalottenlökar, 1 vitlöksklyfta, 3 dl vittvin, 1L hönsbuljong, 3-4dl gräddmjölk, saft av en halv citron, timjan, salt & peppar