Började med att göra en pumpapuré, skärde ner en butternut squashpumpa i mindre bitar och kokade tillsammans med lite chili tills den blev helt mosig, så mixar man den medans den är riktigt varm så kommer den bli helt slät, man får dock inte glömma att sila purén, smaka av den med salt och peppar
Själva risotton är ganska lätt att göra igentligen, man ska ha 1 del aviroris och ca 2-2,5 delar vin/buljong
Man börjar med att sautera schalottenlök och vitlök i ca 3 minuter, sen tillsätter man riset och sauterar i ca 3 minuter till, det är en process som kallas "toasting", det är färdigt att tillsätta vinet när man knappt kan plocka upp riset med fingrarna, när man tillsätt vinet måste det försvinna helt innan man tillsätter buljong.
Buljongen ska hållas varm och tillsättas i omgångar, man kokar riset i 18 minuter och rör hela tiden, då bör det vara al'dente, men det får man ju känna efter också, om man inte ser den vita kärnan i riset så är det kört.
När riset är färdigkokt tillsätter man pumpapuré, rostad pumpa, ruccola, strimlad koriander, parmesan, smör, svartpeppar. Och eftersom parmesanen har sälta i sig så har man ofta inte med salt, men en nypa skadar inte.
Det ska vara krämigt, och absolut inte kunna hålla någon som helst form, bättre blir det inte
