
Toast med pocherat ägg, rökt skinka & hollandaise, det låter faktiskt inte jättegott, eller hur? var för sig är dom inte så jävla roliga heller.
Men jag testade att göra en, eftersom jag såg det på sveriges mästerkock, och dra åt helvete va gott det var tillsammans!
Det är ju inte särskillt svårt, det ända men igentligen behöver lägga ner tid på är hollandaisen, och jag tycker om när det är mycket syra, så jag hade en stor äggula, saft av ½ citron och varmvispade det så det blev krämigt, så vispade jag in 100g skirat smör, smakade av med salt, citron & cayenne, spädde med liten vatten och så var det klart, det tar 7-8 minuter att vispa ihop!
Äggen sjuder man, jag använder en stor kastrull, men vatten, ätticka & salt och den ligger på ca 90 grader, jag gör en virvel och lägger i ägget (som jg knäckt i en skål) mitt i virveln, så får det ligga där i 2-3 minuter, så doppar man det i kallt vatten och det är klart!
Toast är ju bara smörteka, om jag måste säga det.