
Ört & vitlöksstekt kyckling med svampsås, champinioner & sparris
koka upp en dryg liter vatten och slå över 30g torkad svamp, låt dom ligga i 15 minuter, plocka sedan upp dom och stek dom i lite olivolja, tillsätt 2 skivade schalottenlökar(små) och ett knippe färsk timjan, slå på lite vitt vin och låt det koka lite, nu så tar man "buljongen" från de torkade svamparna och slår i och använder som just buljong och reducerar det, slå sen i grädde, mjölk & smör och koka kraftigt 1 minut, red & smaka av, sila
Kycklingen blev bra, riktigt bra, välstekt men fortfarande saftig, värm upp en torr panna utan plasthandtag,krydda kycklingen med salt & peppar och lägg i med skinnsidan neråt, i med smör och vänd efter några minuter. När den fått färg vänds skinnsidan ner igen, lägg i vitlök, lagerblad & färsk timjan & ställ hela paketet i ugnen på 200 grader i 10 minuter, ta ut, låt vila några minuter och tranchera