
Lasange idag!
Lite annorlunda en vad det brukar vara...
Bolognesen; Gjorde en tomatsås, med en grun av vitlök, rotselleri, bacon & champinijoner, torr oregano, basilka & timjan, slog i lite vitt vin och lät det koka lite, så i med krossade tomater, hackade färska tomater, worchestersauce, och kokade ihop det, smakade av med s o p & socker,
Sen brynta jag nötfärs i en panna med mycket smör och lät det steka i 5-6 minuter, samtidigt i en gjutjärnsgryta steker jg upp finhackad vitlök i smör & lägger ner färsen så man får upp den riktigt fina vitlökssmaken, kryddade med salt & svartpeppar, la i lite tomatpuré och stekte i 2 min till under ständig omrörning på hög värme, sen slog jag i tomatsåsen och kokte under lock i 2-3 timmar, smakar av med mer salt & peppar om det behövs, sen ska såsen bli helt kall, och värmas upp igen så blir den ännu godare
Bechamèlen så hällde jag mjölk i en gryta, rev i lite muskot, la i en gnutta nejlika & lagerblad och värmde den försiktigt, samtidigt i en annan gryta steker jag finhackad lök i smör och mjöl och låter det få en lätt rostad ton och sen häller jag i min aromatiska mjölk, låter det koka tjockt, smakar av den, sila och monterar ner ett par äggulor
Sen varvar man såserna med lasangeplattor, stör på ost och kör i ugnen

Så bakade jag paj också, citronmarängpaj, väldigt härlig citronkräm, med italiensk maräng & jordgubbar, mmmhh..