Örtig musselsoppa till lunch & rabarber till dessert

Allmänt

Förbannat god soppa det här, musslor är garanterat ett av dom bästa skaldjuren att äta.

Börja med att putsa upp musslorna, typ 1kg, finhacka 2 st gula lökar, 2 vitlöksklyftor, 1 bit rotselleri & 4 st fänkålsstjälkar och fräs grönsakerna i neutral olja, lägg i ett lagerblad, lite timjan & persilje/dillstjälkar och fräs detta mjukt. Använd en stor gryta så det kommer i mycket värme innan musslorna går i. När det är riktigt varmt läggs musslorna i och lock ska på, så kommer dom att dö. Det får fräsa i 1 minut eller 2, sen går man i med 1dl vitt vin, 1L fiskbuljong och kokar upp det, i med 5dl grädde & 5dl mjölk och koka allt i 4-5 minuter, plocka ut musslorna meden hålslev och plocka dom. koka ner soppan något så smakerna kommer fram på riktigt, pressa i saften av en halv citron, mixa den med 1 knippe dill så får man den örtiga smaken, 1 klick smör så blir den slätare lite lättare, sila ner det i en ny kastrull, red med maizena, smaka av med salt, svartpeppar & cayennepeppar. Vispa eller mixa upp den med stavmixer så den blir skummig och god också!
och till dessert blev det en rabarbersufflé & rabarbersorbet, vi hade nämligen rabarber i frysen så varför inte göra något kul med det:D

Kommentera inlägget här: