
Gjort banankaka med karamellsherbet och en snabb enkel passionsfruktscoulis
Banankakanbestod av 160g brynt smör, 320g socker, 95g farin, 3st ägg, 1dl gräddfil som man blandar i matberedare, tillsatte 4,5dl vetemjöl, 2tsk bikarbonat, 1tsk ingefära och mixar till en jämn smet, så mosar man i 4st rejält mogna bananer och mixar slätt, spritsar ut i någon typ av form och bakar på 175 grader i 12-14 minuter
karamellsherbeten har jag igentligen inget recept på, gjorde den bara på en höft
(Sherbet är en sorbet med mjölkprodukter)
Hade kanske 250g socker - smält till en mörk karamell, slog på ca 2dl mjölk, 2dl grädde, 2dl vatten, 2-3 överfulla tsk glykos, 2 msk kondenserad mjölk och kokade ihop det, smälte i 2 blötlagda gelatinblad och silade smeten i en ny kastrull.
Det är väldigt viktigt att få precis rätt mängd socker i sorbet/sherbet, för lite och det blir omöjligt att forma den, för mycket och den fryser inte. Låt den stå i kyl över en natt, kör den krämigi glassmaskin dagen efter.
när det gäller karamellsherbet så kan man lägga på lite flingsalt när man kulat/äggat den så får karamellsmaken en extra lite smörig kick.
en väldigt enkel passionsfruktcoulis tar man frukterna, gröper ur dom och silar ner så mycket som möjligt och vispar det med lite socker så det blir bra balans i den.