Cuttlefish & scallop

Allmänt


Idag har jag lagat bläckfisk och pilgrimsmusslor, och jag tycker bläckfiskarna var ganska söta faktiskt!



Här är iaf slutresultatet, stekta pilgrimsmusslor & bläckfisktentakler, med friterat fint strimlad bläckfisk, så en bläckfisksky med sögräs & vitt te, vitlökscrème & lite blanchade grönsaker

Såsen var riktigt god, man brynde 1kg sepiabläckfisk, 1 gullök, 1vitlöksklyfta & ½ fänkål, slog på vitvin och reducerade, så på med fisk eller hönsbuljong och 4 skivade salladslökar, så sjuder man det i 20 min, tillsätter 4g torkat sjögräs & 2g vitt te, sjudar kanske 2 min så silar man av, smakar av med lite salt

Pilgrimsmusslorna steker man ca 30 sek på varje sida så är dom klara

Och nu ska jag avrunda med lite praliné-glass jag gjorde igår :)

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Amanda:

skriven

Sjögräs? där i första meningen efter sista bilden?
Tycker du gör ett bra jobb med din blogg :)