
Detta går att slänga ihop på under en timma, ger man det lite mer tid under tillagningen kan man dock få det lite bättre.
Recept på wallenbergare ca 10 port
800g kalvfärs, 6dl grädde, 3st äggulor, 1 msk salt, vitpeppar, panco
Jag gjorde färsen i 2 omgångar för att det skulle gå lätt
La 400g färs och 0.5msk salt i mtberedare och körde tills det börjar binda (Det ser man, färsen börjar åka runt i en ända klump), så la jag i äggulorna och pepparn. Så medans man mixar häller man i 3dl riktigt kall grädde i en fin stråle. Mixa den absolut inte mer än nödvändigt, allt som rör sig alstrar värme och färs är speciellt känsligt.
Gör sen samma sak igen
När jag ska forma wallenbergarna tycker jg det är jobbigt att stå och forma och väga upp bitarn med händerna, så jag brukar ta en soppslev, skopa upp en full skopa färs och då blir den bra formade och kommer väga 150-160g. Man sparar tid och kladd, win
Sen panerar man biffarna i panco, och lägger dom i kylen i minst 10 minuter så dom får kyla ner sig lite.
Sen stekar man dom i rapsolja & smör på hög värme, sen stoppar man dom i ugnen och antingen lågtempar på 62 grader, eller så höjer man till ca 160 grader om man har brottom, det blir saftigare om man lågtempar den dock.
62 grader så är dom väldigt lätt rosa, vill man genomsteka kör man upp dom till 65.
Så fixar man lite potatispuré, bryntsmör, ärtor och lingon så har man en fet jävla go lunch