Torsk med tillbehör

Allmänt

Stekt torskrygg med musselsås, palsternackspuré, ett pocherat ägg och en sallad på rå sparris blev det till middag idag

Jättelätt att laga, purén är bara fräsa lite lök, lägga i palsternackorna, slå på gräddmjölk och koka mjukt och mixa, så smaka av med salt & peppar

Såsen så putsar man bara musslorna, fräser lite schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad & persiljestjälkar, slår på 2-3dl vitvin och kokar upp det underlock så det bildas ånga, det måste vara riktigt varm och mycket ånga när man slänger i musslorna så dom dör direkt, efter 2 minuter silar man och häller på lite grädde och kokar, smakar av med salt, peppar och citron och blankar med lite smör

Sparrissalladen skivar man sparrisen riktigt tunt på längden och saltar lätt, häller på lite olja & vitvinsvinäger och låter stå en stund

Pochera ett ägg tar 2 minuter, man kokar upp vatten, vinäger och salt och snurrar det så det blir en ström (det ska inte koka när man lägger i ägget eller under processen) så ligger det där i 1,5-3 minuter

Torsken är ju bara till att steka, man kan rimma den 20-30 minuter innan så den släpper lite vätska, då håller den ihop lite bättre

Kommentera inlägget här: