En omelett.

Allmänt
Omelett är något gott & jättelätt, men svårt tycker många. Det finns oändliga variationer, en omelett ska innehålla 3 ägg, 1 skvätt vatten & salt & peppar i grunden, man kan blanda i färska örter i smeten, man kan fylla den med stuvningar, det finns inga gränser. När man gör en omelett är det viktigt att man först vispar upp äggen ordentligt med en gaffel så att det inte hänger någon äggvita om man lyfter upp gaffeln, man måste också röra i den när man steker den, annars blir det pankaka, och man ska inte ha någon färg, den ska vara mjuk och krämig, jag gjorde en omelett med champinionstuvning, gott & mättande

Ett sätt att få den att hålla ihop som jag tycker är bra är att såfort den börjar stelna slutar man röra i den, sänker värmen och låter den sätta sig lite, sen lutar man pannan ifrån sig och börjar rulla den neråt, sen är det bara vända hela paketet upp o ner på en tallrik och njuta

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Gissa:

skriven

Bara då du vet, jag är fortfarande bättre än dig på omelette ..