
Lagade en "liten" lunch bestående av fläskkotlett marinerad i paprika, chorizopotatis, chorizoskum(som inteh öll sig skummig så länge dock), schesuanpepparsky,, sparris, en rotfruktscremé och friterad lök.
Ganska roliga smaker, inget man äter ofta precis.
Dagen innan fick jag göra potatisen och marinaden
Mixade rödpaprika, vitlök, oregano, timjan, lagerblad, vitlök & olja väl och blandade ner det i kotletterna och lät det ligga över natten
Potatisen: Kokade potatis mjuk med skal, skar ner chorizokorv och gullök i små tärningar och sauterade dom lätt, blandade sedan potatisen, löken och korven i blandningsmaskin med vinge och smakade v med salt, svartpeppar och strimlad persilja
låt det svalna lite forma sedan bollar och frys in dom, panera dom dagen efter och förvara i frysen
chorizoskummet var ganska härlig kryddig smak på, suterade 1 schalottenlök, ½ röd paprika och 1 korv, slog på 1dl vitt vin och ½ tsk tomatpuré och lät det reducera lätt, slog på 2dl hönsbuljong och 2 dl grädde, kokar det i 10 minuter, tar det från värmen och låt det dra i 10 min, samaka av med salt och svartpeppar sila och skumma
Skyn; bryner jg hackad schalottenlök och vitlök hårt, tillsätter timjan, lagerblad, svartpeppar och szechuanpeppar, sedan bitar av morötter, palsternackor & rotselleri, tomatpuré och bryn den, häll i socker och karamellisera det, slå på rödvin och reducera, sedan i med kalvfond och reducera sakta i ca 15 minuter, sila av
(häll över grönsakerna i en annan kastrull, plocka ut lagerbladen, slå på gräddemjölk, koka upp och mixa = rotfruktscremé), smaka av såsen med socker, rödvinsvinöger, salt. Red med maizena och avsluta den med smör
Kotletten är inte svårare än att steka den i olja och smör
Ville ha haft en bit stekt chorizokorv med men det räckte inte till det, annars hade det varit med också.
ciao
skriven
Kan du inte testa baka någon storslagen tårta? Som på tv ? Eller något från de japanska köket?